Слично као и зелени кров, зелени зид је вештачка растућа средина створена да омекша или “озелени“ иначе оштре површине, често у урбаним подручјима без друге вегетације. Међутим, док се на крововима зграда налазе зелени кровови, на вертикалним конструкцијама, као што су зидови, ограде и ступови, постављају се тзв. живи зидови.

Док су неки зелени зидови само лозе које расту уз систем подршке, сложенији примери се састоје од модуларних контејнера или геотекстила који држе и земљу и биљке. С обзиром на то да ова изазовна средина нуди мало простора за раст корена и захтева често наводњавање, приликом селекције биљака мора се водити велика пажња.

Зелени зидови попут зелених кровова, имају готово индентична корисна својства који ће поред тога што има декоративну примену, врши функцију звучног изолатора, пречишћивач ваздуха и воде, као и активно прикупљање прашине и других нечистоћа у ваздуху.

Важно је поменути да наши клијенти имају потпуну слободу да идеје и замисли преточе у нешто потпуно ново и несвакидашње, обогате свој животни простор – и учине га „јестивим“…
Јестив зелени зид? Ако сте вољни да у свом дому или дворишту имамо вертикалну башту са биљкама које можемо употребљавати у исхрани, биће нам огромно задовољство да вам помогнемо у том пројекту.